نویسنده : نیما دادگستر



 
اپل در شب سه شنبه 2 آبان 1391، آخرین مراسم معرفی محصول خود در سال 2012 را برگزار کرد. در بین ویژگی‌های جدیدی که برای آیمک و مک مینی معرفی شد، یک ویژگی جدید و جالب به نام Fusion Drive نیز به چشم می‌خورد که آقای فیل شیلر آن را این گونه معرفی کرد: «ترکیبی از سخت افزار و نرم افزار» که یک SSD با ظرفیت 128 گیگابایت را در کنار HDD با ظرفیت 1 یا 3 ترابایت در اختیار کاربر قرار می‌دهد. این اولین بار است که اپل یک درایو ذخیره سازی از نوع هیبریدی (نه به معنای رایج) را روی محصولات خود ارائه می‌کند.
SSD و HDD در قالب یک بسته ذخیره سازی واحد در فیوژن درایو ادغام شده‌اند طوری که عملکرد بهتر و سرعت‌های بازخوانی و ثبت داده‌های بالاتری را در اختیار می‌گذارند. اپل می‌گوید که فیوژن درایو "برنامه‌های اصلی هسته OS X را روی SSD" ذخیره می‌کند، ولی اسناد و سایر محتواهای رسانه‌ای روی هارد دیسک قرار می‌گیرند و البته این بستگی به دفعات و میزان استفاده کاربر از هر یک از این موارد دارد.
نکته قابل ذکر این است که جادوی اصلی توسط خود سیستم عامل OS X صورت می‌گیرد. بخش نرم افزاری فیوژن درایو به نظاره می‌نشیند تا ببیند که شما از کدام نرم افزارها و فایل‌ها بیشتر استفاده می‌کنید و سپس آنها را به طور خودکار (بدون اینکه حتی متوجه شوید) به SSD انتقال می‌دهد و البته که در روندی معکوس، نرم‌افزارها و فایل‌های کمتر مورد استفاده را نیز از SSD به هارد درایو انتقال می‌دهد (مجدداً به طور اتوماتیک.)

آیا فیوژن درایو همان Cache (کش) است؟

خیر، مفهوم کش زمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد که داده‌ها برای روی SSD موقتاً کپی شوند، با سرعت بالا مورد استفاده قرار گیرند و سپس تغییرات روی هارد دیسک ذخیره شود و بعد از پایان کار، اطلاعات از روی SSD پاک شود تا برای استفاده‌های بعدی خالی باشد. ولی در فیوژن، SSD میزبان دائمی داده‌ها و برنامه‌هایی است که زیاد مورد استفاده قرار می‌گیرند.

کاربر در لایه رویی سیستم عامل چند درایو را مشاهده می‌کند؟

برنامه‌های هسته سیستم عامل دو درایو را در لایه عملیاتی می‌بینند ولی در لایه رویی، کاربر و اپلیکیشن‌ها فقط فیوژن درایو را می‌بینند. به عبارت دیگر اختصاص فضا به طور اتوماتیک صورت می‌گیرد و کاربر با یک فضای یکپارچه 1.12 یا 3.12 ترابایتی روبرو است.

بک آپ ( پیشتیبان گیری ) چطور صورت می‌گیرد؟

"تایم ماشین" از فیوژن درایو یک بک آپ کلی می‌گیرد. اگر یکی از درایوهای خود (SSD یا HDD) را از دست بدهید نیاز خواهید داشت که یک بازخوانی کلی برای اطلاعات انجام دهید.

فیوژن درایو محدودیت خاصی هم دارد؟

فیوژن درایو آمده تا عملکرد کلی سیستم را از منظر انجام عملیات‌های مهم ارتقا دهد. اما چند مورد نیز درباره آن وجود دارد که می‌تواند بسته به دلایل خرید آیمک یا مک مینی، برای برخی کاربران عیب تلقی شود. نخست اینکه تنها می‌توان یک پارتیشن اضافه بر روی HDD درست کرد؛ دوم اینکه آن پارتیشن جزئی از فیوژن درایو تلقی نخواهد شد، البته می‌توان از آن برای نصب ویندوز در کنار OS X استفاده کرد؛ سوم اینکه SSD قابل پارتیشن بندی نیست.
در ضمن اگر شما یک هارد اکسترنال به سیستم خود متصل کنید، OS X آن را به عنوان بخشی از فیوژن درایو شناسایی نخواهد کرد؛ به این معنا که آن درایو در ذخیره هوشمند اطلاعات، بازی داده نخواد شد. همچنین برنامه‌های کمکی جداگانه‌ای که برای بهینه سازی فضای ذخیره سازی مورد استفاده قرار می‌گیرند، بایستی توسط توسعه دهنده بهینه سازی شوند تا به فیوژن دسترسی پیدا کنند.
احتمالاً این پرسش را دارید که آیا فیوژن درایو به مک بوک ها هم خواهد آمد یا خیر؟ پاسخ منفی است زیرا نیازی به آن نیست. اپل به دنبال هر چه باریک‌تر نمودن خانواده مک بوک است و HDD یکی از موانع بزرگ در این راه تلقی می‌شود؛ حتماً می‌دانید که در مک بوک پرو رتینا نیز هارد دیسک از ساختار محصول حذف شده. در اصل فیوژن درایو راهکاری برای آیمک و مک مینی است تا بدون افزایش قیمت -ناشی از استفاده از SSD- اپل بتواند سرعت بیشتری را در اختیار کاربران رومیزی قرار دهد.
اینها اطلاعات کلی و اولیه هستند. بدیهی است که پس از عرضه محصولات جدید اپل، اطلاعات سخت افزاری و نرم افزاری بیشتری درباره فیوژن درایو به دست خواهد آمد.
منبع:سایت نارنجی